skip to Main Content
Het Rugnummer Van De 10 Kilometer Linschotenloop
Het Rugnummer Van De 10 Kilometer Linschotenloop
Reebok Hardlooschoenen Na De Linschotenloop
Het Rugnummer Van De 10 Kilometer LinschotenloopReebok Hardlooschoenen Na De Linschotenloop

De Linschotenloop als aangename vuurdoop

Hardlopen in de winter is niet altijd even aanlokkelijk. Om gemotiveerd te blijven besloot ik mee te doen met de Linschotenloop. Mijn eerste deelname aan een georganiseerde loop had nog een uitdagend aspect in zich, de afstand van 10 kilometer. Deze afstand had ik de achterliggende 16 jaar niet meer afgelegd.

Vanmorgen werd ik wakker met een wat unheimisch gevoel, een mengeling van opwinding en spanning. De eerste blik op het weerbericht en de buienradar bevestigde de weerberichten van donderdag en vrijdag. Een grote witblauwe schijf bedekte Zeeland en schoof tergend langzaam op naar Linschoten.

Per fiets begaf ik mij naar start en finish. Normaliter een mooie 7 kilometer om warm te fietsen. Vandaag was het precies genoeg om koude en natte benen te hebben. Een overweldigende hoeveelheid lopers en toeschouwers zorgden voor een heerlijk welkom in het kleine Linschoten. Het deed denken aan een toertocht op het ijs en dat maakte dat ik mij direct ’thuis’ voelde.

Om 13.40 uur is het eindelijk zo ver. Geen tijd meer voor knikkende knieën, het startschot! In een drom van lopers dribbel ik mijn eerste meters, de kou voel ik niet meer. Na zo’n 2,5 kilometer is de menigte lopers een breed en kleurig lint geworden, een prachtig gezicht.

Aanhaken, naar het volgende groepje springen, inhouden voor de echte doorlopers, vooropgaan en dan loop ik weer even achteraan. Wat is lopen eigenlijk leuk met zoveel andere mensen die graag buiten zijn op deze winterse regendag. Met Linschoten weer in zicht, geniet ik van de laatste 2,5 kilometer meewind.

Bij de finish is een hartverwarmend welkom van toeschouwers en vooral van mijn eega. Zij liep ondertussen de 5,5 met een prachtig ‘pr’. Ook mijn vuurdooploop werd een succes. Eenmaal thuis staan de schoenen als trofeeën te drogen, ik denk dat ze hebben genoten.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Christian Reijnoudt - Photographer / Visual Artist