skip to Main Content
Met De MarmoTour In De Marmergroeve Van Carrare
Toscane ontdekken
1. Op weg naar Toscane
2. Kennismaken met Toscane
3. Toscane en wat de regen je kan brengen
4. Toscane, wat we wisten en toch ook niet
5. Tenslotte, fietsen in Toscane

Toscane, wat we wisten en toch ook niet

Er zijn een aantal dingen die ons vooraf verteld waren. Toscane is warm, heeft mooie natuur, lekker eten én heel veel cultuur. Nu is het mogelijk je op dat laatste een beetje voor te bereiden. We lezen wat, bedenken wat we graag willen zien en stellen ons voor hoe dat zal zijn. De eerste dagen ontwaakte ons cultuurhart al een beetje. Toch, na een dag fietsen bekijk je de oude stad van Montecatini met vermoeide ogen. Ook in Lucca hielden we met de racefiets aan de hand nog wat ‘gepaste’ afstand.

Anders wordt het als we inmiddels in ‘Toscaanse mood’ een goede vriendin op gaan halen. Ze verblijft in de buurt en omdat we elkaar in Pisa treffen, volgt uiteraard een middag Pisa. Met een kunsthistoricus aan onze zijde en Pisa om ons heen, ervaren we die cultuur waarop we voorbereid waren. We bezoeken het Battistero di San Giovanni en het Il Camposanto. Onze cultuurreceptoren gaan ten volle open, indrukwekkend. Tegelijkertijd vergapen we ons aan de massamens en het fenomeen toerisme.

Het blijft niet bij Pisa, we zien Florence, Volterra, San Gimignano en overal is marmer. En daarom ben je niet klaar als je alleen de steden bezoekt. In Carrara wordt nog altijd het marmer gedolven. Michelangelo zocht hier zijn stukken uit en nog altijd leeft de stad van deze industrie, zij het in combinatie met het Middelandse-Zee-Toerisme. Met de Marmo Tour brengen we zelfs een bezoek een marmermijn en staan we op, tussen en onder alleen maar marmer. De autoroute met de donkere tunnels is al even indrukwekkend en laten iets zien van de grootte van deze industrie. Na Carrare zien we alleen nog maar marmer en we bezien het met andere ogen!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Christian Reijnoudt - Photographer / Visual Artist