skip to Main Content
Stempel Van De Rotmoosferner

Een felbegeerde stempel als beloning

Wandelen in de bergen wordt al vanaf de eerste stap beloond met schitterende berggezichten. Een stempel op het hoogtepunt maakt het helemaal af.

Het doel was een middagwandeling, het werd iets meer. De auto parkeerden we op de gratis parkeerplaats aan het begin van Obergurgl. Door het toeristische dorpje wandelden we in de hitte naar het baantje wat ons comfortabel afzette op Hohe Mut.

Genietend van een Oostenrijkse versnapering blikken we vooruit op de wandeling. We zitten op de heerlijk brede rug van Hohe Mut en hebben rondom zicht op talloze (restanten) van gletschers. Aan het begin van het dal is de grootste witte plak de Rotmoosferner. Eens was deze gletscher immens van omvang, het ontstane Rotmoostal is hier nog getuige van.

Over de bergrug wandelen we comfortabel richting uitzichtpunt. Iets lastiger wordt het als we twee kleine sneeuwveldjes doorkruisen. Het laatste stuk is blokwerk, zoeken naar de juiste steen om je weg op te vervolgen. We zijn niet de enigen vandaag, veel dagjesmensen komen hier dankzij de baan even kijken.

Tot onze blijdschap is de stempelstelle nog intact.

Tot onze blijdschap is de ‘stempelstelle’ nog intact. Papier is niet echt voorhanden, maar het bonnetje van de bakker biedt uitkomst. Vol genoegen zien we de mooie stempel, die zorgvuldig wordt weggestopt in de portemonnee.

De wandeling gaat terug via het Rotmoostal, waar eens de gletscher lag. Een bijzonder stukje natuur, al had de gletscher hier wat ons betreft nog wel mogen liggen. We hebben besloten te voet terug te keren naar de auto. Een lange, warme afdaling volgt. Het aandenken hebben we, de beelden koesteren we.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Christian Reijnoudt - Photographer / Visual Artist