skip to Main Content
Schaatsen Op De Bovenwijde Tijdens Vijf Merentocht

Het succes van de Vijf Merentocht 2013

Afgelast, in het water gevallen, per direct gestaakt, files op het ijs, was de Vijf Merentocht echt een deceptie? Een kort verslag van de eerste toertocht van 2013.

Wat later als wij van plan waren stapten we in de auto voor de eerste toertocht van 2013. Gelukkig nog op tijd kwamen wij aan in de buurt van Wanneperveen. Naast een watertje konden wij op een tijdelijke schaatsparkeerplaats onze auto kwijt. Vanuit de auto kluunden we zo naar het ijs. We bleken op de Brouwersgaten te staan, vlak bij de IJsclub Wanneperveen waar we onze stempelkaart kochten en het inmiddels gezellig druk was.

In Wanneperveen was om 10.30 uur het ijs langs de Lozedijk niet meer bestand tegen het aantal schaatsers. In colonne kluunden we door het weiland. Schreven we nou in voor een wandeltocht of een toertocht op de schaats grapten we nog. Even later vervolgden we onze tocht zonder beschermers en op het ijs. Een en al genieten van gezelligheid, de zon en mooie natuur.

Vooral tussen de rietkragen leek het ijs soms op hoogpolig kamertapijt. Ondanks scherpe ijzers was daar hard werken. Eenmaal op het meer was dat snel vergeten. Duizenden schaatsers waaierden uit over prachtig ijs.

De media

Her en der signaleerden wij verschillende zendwagens. Mannetjes met koptelefoons probeerden pratend in hun oversized wattenstaaf verslag te doen, al dan niet voor een camera. We zagen ze op plekken waar zij hun eigen beeld van de Vijf Merentocht konden maken. Inderdaad was het ijs op één plek niet sterk genoeg en ook was het druk waar gekluund moest worden – zoals gewoonlijk. Het was gemakkelijk om dat in beeld te brengen, maar eerlijk?

De tocht werd niet afgelast en ook niet gestaakt, slechts de inschrijving werd gestopt. Alle schaatsers konden gewoon hun tocht vervolgen en hun medaille ophalen. In de media is nauwelijks echt verslag gedaan van de toertocht, helaas.

Vanaf deze plaats een hulde voor de vegers en organiserende ijsclubs. We schaatsten vele kilometers over heerlijk ijs.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Christian Reijnoudt - Photographer / Visual Artist