skip to Main Content
Entree En Terras Bij UNSEEN 2019

Nog even ‘unseen’

Unseen is het festival om nieuwe fotografie te ontdekken. De opzet houdt het midden tussen een festival en een fair. Niet eerder bezocht ik Unseen, maar na mijn enthousiasme over fotofestival Breda, leek mij dit een goede volgende stap. Mijn doel was om de sfeer te peilen, te zien wat er op dit moment gebeurt in de ‘fotokunst’ en vooral ook geïnspireerd te raken.

Dankzij een rondleiding van Dupho (en Young Collectors Circle) raakte ik vertrouwd met de opzet van de beursvloer. Met een kleine groep fotografen bezochten we enkele stands en spraken galeriehouders. Het aanbod was immens en divers, van klassieke foto’s en bijna documentairewerk, tot werk waar fotografie echt maar één van de middelen is om tot het uiteindelijke kunstwerk te komen. Boeiend om de verscheidenheid te zien!

Naast de fair was er ook een ruimte ingericht als ‘bookstore’, waar een grote hoeveelheid uitgevers fotoboeken aanboden. Een heerlijke ruimte om te bladeren, te neuzen en als je verzamelt de specials te kopen. De sfeer was overal gemoedelijk en laagdrempelig. De opzet is zodanig dat je Unseen kunt bezoeken als ‘expositie/festival’ maar dus ook als een beurs om het nieuwste werk in je bezit te krijgen.

Ik zag genoeg om geïnspireerd te raken en bovenal om aangemoedigd te worden tot het maken van mijn vrije werk. Waar dat uiteindelijk toe leidt dat weet ik niet, maar in ieder geval tot het afronden van een aantal werken dit jaar. Ik werk er hard aan om 2019 af te sluiten met een solide begin van mijn portfolio. Voor nu is dat nog even ‘unseen’.

Christian Reijnoudt - Photographer / Visual Artist