Zelfportret-CR
De_inhoud-voorzijde
De_inhoud-achterzijde

Informatie

Christian Reijnoudt
hallo@christianreijnoudt.com
Instagram & Twitter: @reijnoudt

Geboren in 1980, Scherpenzeel.
Studeerde Autonome Kunsten van 1998 tot 2002 aan de voormalige Kunstacademie ‘Constantijn Huygens’ te Kampen, vandaag de dag ArtEz.
Hierna volgde van 2002 tot 2004 de lerarenopleiding aan de Willem De Kooning Academie te Rotterdam.

Woont en werkt vanuit Rhenen.

Ontwikkeling

‘De inhoud wordt bepaald door het voorstellingsvermogen.’ Met dit thema vertrok ik als beeldend kunstenaar van de academie. Het thema was en is dubbellaags. Ruimtelijke inhoud die wordt verbeeld in het platte vlak, heeft het voorstellingsvermogen van de kijker nodig. De suggestie van inhoud wordt anders niet waargenomen. Dit blijft een boeiend spel voor zowel de maker, als ook voor de kijker. Ook betekenisinhoud heeft voorstellingsvermogen nodig. Zonder dat vermogen wordt er geen betekenis of inhoud aan iets toegekend.

Nadat ik tot dit thema kwam, heb ik ruim vijftien jaar voornamelijk gezocht. Mijn zoektocht ging via kijken, denken, lezen en luisteren. Het was een periode vrijwel zonder enige productie. Uit deze periode stammen wat schetsen, een enkel werk. De zoektocht heeft te maken met die tweede laag van het thema. Waar zit voor mij de inhoudelijke betekenis van mijn werk. Laat ik die betekenis uitsluitend over aan het voorstellingsvermogen van een kijker? Zo startte ik wel; met een redelijk stellige en postmoderne methode. ‘Dat wat ik zie, de fysiologische wereld, dat verbeeld ik op mijn minimalistische gereduceerde manier. Betekenis geven doe ik niet, wat ruimte geeft aan ieders voorstellingsvermogen.’

Medio 2019 ben ik opnieuw begonnen met het maken van werk en tegelijk ook verder gegaan. Het thema is naar de achtergrond verschoven. Ik ben mijn zoektocht voort gaan zetten, maar juist ook door werk te gaan maken. Hoewel de waarneming nog altijd de boventoon voert en bron is van mijn werk, speelt ook de inhoud een rol als een permanente onderstroom. De Ene manifesteert zich in de wereld, verwondering heeft een plaats gekregen in mijn leven en werk. Veel vaker is ook Zijn werk aanleiding tot het maken van mijn werk.

In mijn statement, wat overigens niet statisch is, probeer ik meer inzicht te geven in de achtergrond van mijn werk.

Christian Reijnoudt - Photographer / Visual Artist