skip to Main Content
Cantatedienst In De Sint Jan In Gouda

Overwinningslied

Man singet mit Freuden vom Sieg. Het was te horen op een zaterdagmiddag in de Sint Jan te Gouda. Rijkdom ten top voor iedereen die vanaf een drukke zaterdagmarkt zich binnen de Sint Jan begaf en luisterde. Op deze middag werd een cantate uitgevoerd op de plaats waar de cantate in haar natuurlijke habitat is, een dienst.

De cantates van Bach vormen rijke beschouwingen. Ook zaterdag was de cantate het bezinnende slotstuk in een dienst waarin Gods Woord gelezen en verkondigd wordt. De boodschap klinkt na en Bach geeft het Woord kleurrijke accenten met klanken.

Gottes Engel weichen nie, sie sind bei mir allerenden. Wenn ich schlafe, wachen sie, wenn ich gehe, wenn ich stehe, tragen sie mich auf den Händen.

Natuurlijk was er muzikale rijkdom, maar in een cantatedienst voert het niet de boventoon. De Engel Michael overwon de draak, Christus de satan en de dood, waarmee de grootste strijd door Hem gestreden is. Nu zendt Christus Zijn engelen om gelovigen te beschermen. Dat is troost voor wie gelooft, ook in een wereld vol van strijd. Man singet mit freuden vom Sieg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Christian Reijnoudt - Photographer / Visual Artist