skip to Main Content
Tentoonstelling 'Change The System' In Boijmans

Rotterdam, van Kunsthal tot Koopgoot.

Een dag Rotterdam betekent onmogelijke keuzes maken, er is namelijk teveel te doen. Een ‘werkwijze’ kan zijn, met een to-do-app (zoals het door mij gebruikte ‘wunderlist‘) een lijstje maken wat je wilt zien en denkt aan te kunnen op een dag. Op de lijst: Kunsthal / Boijmans / Shoppen / Markthal, waarbij ‘shoppen’ is onderverdeeld in ‘nodige’ dingen en ‘fun’ dingen.

Tsja, alle roezemoes rondom ‘Kattenliefde’ trok ons naar de Kunsthal. De PR heeft gewerkt, maar ik vond het maar matig. Veel kat en weinig liefde voor de kunst, dat blijft me bij. Graag help ik de tentoonstelling beter te maken met een simpele tip: leg overal hoogpolig tapijt neer. Hiermee creëer je een optimaal thuis en wordt het ondraaglijk geluid weer geroezemoes. En heel leuk, kinderen kunnen na het kijken weer kruipen als katten. Voor meer tips kun je contact opnemen.

Hoger in de hal hing het werk van Koen Vermeule. Deze tentoonstelling ‘Wanderlust’ maakte veel goed. Indrukwekkende realistische schilderkunst van nu. Na koffie in de kunsthal wachtte Boijmans. Hier hingen etsen van Rembrandt, die blijven briljant. Maar zowel vooraf als ter plekke, trok toch een andere tentoonstelling mijn aandacht; ‘Change the system’. Hoe design de wereld kan, wil veranderen. Wat mij betreft een pleidooi voor meer creativiteit én meer erkenning van de kracht daarvan. Creativiteit is tenslotte een genadige gift van de Schepper.

De resterende tijd verbleven we tussen Koopgoot en Markthal. Shoppen is het leukst als je het zelden doet en weinig koopt. Niet om de kat op het spek te binden, maar om de kunst van ‘het niet begeren’ te beoefenen. Ook daar is een rol weggelegd voor creativiteit. Aanbeland bij Dille & Kamille stel ik mij bij elke bakvorm in mijn hand voor, hoeveel lekkere dingen daarin gebakken kunnen worden. In fantasie verzadigd leg ik ze weer neer, mij verheugend op de aardbeienlaagjestaart die we de volgende dag zullen maken. (De vorm staat al in het keukenkastje.)

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Christian Reijnoudt - Photographer / Visual Artist