skip to Main Content
Fietsen In Toscane
Toscane ontdekken
1. Op weg naar Toscane
2. Kennismaken met Toscane
3. Toscane en wat de regen je kan brengen
4. Toscane, wat we wisten en toch ook niet
5. Tenslotte, fietsen in Toscane

Tenslotte, fietsen in Toscane

Het besluit om naar Toscane te gaan, maakten we ook omdat we hoopten er goed te kunnen fietsen. Vooraf probeerden we informatie in te winnen en bestudeerden we vooral ook de kaart heel goed. Toch is fietsen in het buitenland uiteindelijk even wennen en moet je het gewoon maar gaan doen.

Om bij het einde te beginnen, we hebben ervan genoten. De beklimmingen die we deden waren nooit te lang, de wegen over het algemeen heerlijk rustig. Al snel hadden we in de gaten welke wegen op onze kaart drukke provinciale wegen waren. Die meden we zoveel mogelijk, vooral vanwege het vrachtverkeer.

Met behulp van de website gpsies.com ‘prikten’ we de avond tevoren een rondje, wat we de volgende dag konden fietsen. Zeker na de eerste keer fietsen konden we beter inschatten wat we samen qua afstand en terrein aan konden. Ook met de warmte rekening houden is belangrijk. Verschillende keren liep de temperatuur op tot boven de 40 graden celcius.

Voor ons was het de ideale manier om de streek te verkennen. Je komt door veel kleine dorpjes en bent continu ín het landschap. Als onze voorraad reepjes op was, parkeerden we onze fietsen bij een restaurantje voor een heerlijke pasta, waarna we naar huis reden om in het zwembad af te koelen.

Om een indruk te krijgen wat we zoal fietsten, dit was ons laatste ‘rondje’:

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Christian Reijnoudt - Photographer / Visual Artist