skip to Main Content
Bergwandelen Op Grote Hoogte

Thuiskomen na twee weken Alpen

Met z’n drieën van hut naar hut in Oostenrijk, een dagritme van 5.45 uur tot 21.00 uur, twee weken lang. Voldaan, diepe indrukken, afgetraind, dat is pas thuiskomen.

Een prachtige tocht, de Stubaier Höhenweg, breidden we uit met een stukje in het Sellrainer gebergte. Een uitdagende huttentocht die het nodige vroeg, fysiek en mentaal. Soms afzien overdag in een lange wandeling, soms ‘s nachts als een snurker ons uit de slaap hield. Uren in de mist lopen en dan weer met de zon boven je. Afdalen van een helling met alleen maar losliggend puin en ‘geröll’, en omhoog langs de ‘fixed ropes’, met lucht onder de zolen op naar een volgend ‘Joch’.

In de volgende berichten doe ik verslag van de verschillende etappes, onze belevenissen en informatie over de route en de hutten. Uiteraard voorzien met foto’s, want hoewel elke gram telt op je rug, heb ik niet bezuinigd op de camera, met resultaat. In onze voorbereiding zochten ook wij naar ervaringen van anderen. Mocht je overwegen (een deel van) deze tocht te doen, stel gerust je vragen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Christian Reijnoudt - Photographer / Visual Artist