skip to Main Content
Lucca - Piazza Dell' Anfiteatro
Toscane ontdekken
1. Op weg naar Toscane
2. Kennismaken met Toscane
3. Toscane en wat de regen je kan brengen
4. Toscane, wat we wisten en toch ook niet
5. Tenslotte, fietsen in Toscane

Toscane en wat de regen je kan brengen

Regen is iets wat je niet direct verwacht de tweede dag in Toscane. Op de dag dat we nog willen fietsen, voordat we naar onze Agriturismo gaan, zijn we dan ook verrast. Het spettert en ons ontbijt wordt niet op het terras geserveerd maar in de woonkamer. Omringd door de familie die vanuit fotolijstjes naar ons kijkt en met Louisiana op de bank genieten we toch. Waarschijnlijk is ze ver in de 70, -we vragen het niet- en ze vertelt in het italiaans, frans, engels… Het gaat over haar ontbijt wat ze voor ons heeft gemaakt met eigen baksels, over de streek en cultuur, iets over haar leven. Een fijne ontmoeting zo aan het begin van de dag.

In plaats van kilometers maken op onze fiets wordt het een creatieve route naar ons volgende adres. Op die route ligt de stad Lucca. Een geweldige plek en een prachtig open lucht museum. Het is inmiddels droog en twee racefietsen op een auto laten staan lijkt ons geen goed plan. Onze twee vakantiethema’s sport en cultuur ontmoeten elkaar dan ook vandaag. Op de racefiets ontdekken we Lucca. Dat betekent met een plattegrond langs de hotspots fietsen én een rondje stad over de indrukwekkende stadsmuur.

De rest van de vakantie verblijven we midden in Toscane in een 2-persoons bijgebouwtje van een boerderij. Heel eenvoudig, met precies dat wat je nodig hebt, geboekt via Airbnb. Als we de zon zien ondergaan vanaf ons terras kunnen we niet anders concluderen dat we op een toplocatie zitten. Uitzicht op oude heuvelstadjes, een ‘eigen plekje’, fijne verhuurders en een zwembad om elke dag in af te koelen. We kunnen naar hartenlust fietsen, maar ook Florence is nog binnen bereik.

Christian Reijnoudt - Photographer / Visual Artist