skip to Main Content
Indrukwekkende Rotsen
Op de kam voor de Mairspitze, zien we indrukwekkende rotsen, een soort krater.
Indrukwekkende Rotspartijen Op Grote Hoogte
Wilder Freiger, Gezien Vanaf De Mairspitze
Sulzenau Hütte Bij Onze Aankomst
Van De Nuernberger Naar De Sulzenau Hütte
Indrukwekkende RotsenIndrukwekkende Rotspartijen Op Grote HoogteWilder Freiger, Gezien Vanaf De MairspitzeSulzenau Hütte Bij Onze AankomstVan De Nuernberger Naar De Sulzenau Hütte
Stubaier Höhenweg
1. Stubaier Höhenweg | voorbereiding en proloog
2. Vanaf de Innsbrucker Hütte naar…
3. Op weg naar de Bremer Hütte, deel 2
4. Over Simmingjöchl naar de Neurnberger Hütte
5. Via de Mairspitze naar de Sulzenau Hütte
6. Berghut of alpenhotel
7. Over het monster, Grawagrubennieder
8. Vanuit de mierenhoop de stilte in
9. De oversteek naar het Sellrainer Gebergte
10. Over de Zischenscharte naar Pforzheimer Hütte
11. Naar de Dortmunder Hütte
12. In het zweet de bergen uit
13. Stubaier Höhenweg | Epiloog

Via de Mairspitze naar de Sulzenau Hütte

De kortste route zou een lastige afdaling hebben, dus kozen we voor een langere route naar de Sulzenau Hütte, met de mogelijkheid een top mee te pakken.

Nadat we onze documentatie hadden doorgenomen en de kaart bestudeerd, vroegen we ook de huttenwaard nog even naar de volgende etappe. De afdaling vanaf Niederl was pittig, bevestigde hij. Maar wat mede de doorslag gaf, was dat de wandeling via de Mairspitze veel mooiere uitzichten heeft. We hoopten dus wel op mooi weer en dat kregen we.

Het is kwart voor acht, laat voor ons doen, als we de wandeling starten. Vanaf de hut is het direct stijgen, maar wel op een rustige manier over een smal bergpad. Af en toe passeren we wat stukken met blokken waarop het klauteren is. Als we aan het eind van het eenvoudige deel omkijken stellen we vast dat we wel snel stijgen, de hut ligt een eind onder ons. Het volgende deel van de wandeling voert ons alleen nog maar over rots, steen, grote blokken en dus weinig pad. Over een soort graatje naderen we al snel de kam. Gelukkig zijn er op de lastige plekken weer staalkabels die ons wat zekerheid geven. Het waait hier hard en dat merk je zeker als er geen bergwand is die wat wind wegneemt. Als we de graat gehad hebben en zo weer dichter tegen de bergwand lopen, gaan we zonder staalkabels het laatste stuk naar boven. Soms is het even zoeken naar de juiste steen om stabiel te staan, maar de verwachting van een prachtig vergezicht, trekt ons op. Eenmaal boven belanden we eerst nog in een grote kom of krater van steen, op zichzelf al indrukwekkend. Maar de vergezichten die we hier hebben slaan alles. We hebben een adembenemend zicht op alles rondom ons. Zonder enige vorm van twijfel gaan we vanaf de kam door naar de top.

De Mairspitze

Twee tassen blijven op de kam achter. Omdat ik al mijn fotospullen boven bij de hand wil hebben, neem ik mijn tas ook het laatste stukje nog mee. Als we om 10.00 uur op de Mairspitze staan, is dit wat ons betreft even het dak van de wereld. Met handschoenen, buffs en verdere kleding weerstaan we de wind. We kijken uit over alleen maar mooie dingen, het Stubaital, de Habicht, de beide Wetterspitzen en een indrukwekkende Oostenrijk-Italiaanse grens. Weliswaar rusten hier de wolken op de hoogste punten zoals de Wilder Freiger, toch is het zicht bijzonder goed en kijken we op een rij prachtige gletsjers en verschillende bergmeertjes. Natuurlijk zorgen we dat onze namen in het Gipfelbuch staan.

Gemütlich afdalen

Nadat we hebben geprobeerd het panorama in ons op te nemen, dalen we af. Het eerste stukje is nog even pittig en ondanks staalkabels zitten er wat lastige stappen in. Al snel komen we op een bergpad wat ons echt de gelegenheid geeft te wandelen. Gewoon je ene voet voor de andere zetten zonder na te denken is ook wel eens lekker. We genieten van bergmeertjes en snelle stroompjes die al het smeltwater naar het dal afvoeren. Halverwege de afdaling kan ook de helft van de broekspijpen wel weer in de tas. De zon doet goed zijn best en van de wind hebben we hier toch minder ‘last’. Als we de laatste bult over zijn, ligt er een prachtige berghut in de zon op ons te wachten. Om 12.45 uur melden we ons aan en hopen we nog even van de zon op het terras te kunnen genieten. We frissen ons eerst weer lekker op, maar dan blijkt dat de wolken die we eerder nog hoog op de toppen zagen liggen, als een deken voor de zon zijn geschoven. Opnieuw geen terrasweer voor ons, zeker niet als het wat later weer gaat regenen. We zijn extra blij met het weer wat we deze morgen kregen op zo’n mooie wandeling.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Christian Reijnoudt - Photographer / Visual Artist