skip to Main Content
Schilderij In Het Dordrechts Museum

Wat is eigentijds eigenlijk?

In het dordts museum is de tentoonstelling te zien met de titel ‘de meest eigentijdse schilderijen tentoonstelling’. Ik was er en zag een gemêleerde tentoonstelling. De werken deden mij over het algemeen maar weinig. Waar is de samenhang binnen deze presentatie? Misschien is ook díe eigentijds.

De tentoonstelling geeft niet veel informatie over de getoonde werken. Fijn, want dan moet je wel kijken, in plaats van lezen. Hier is de informatie alleen wel heel summier, wat meer context zou ik wel prettig vinden. Enfin, we moeten het doen met prikkelende stellingen en citaten aan de wand die veelal de (schilder)kunst als onderwerp hebben.

Door de werken werd ik maar weinig uitgedaagd tijdens mijn kijktocht, gelukkig uitzonderingen daargelaten. Ik miste een stukje virtuositeit en ambacht, maar zeker dat laatste schijnt niet meer zo nodig te zijn. Maar ja, misschien loopt de kunst op mij vooruit? Een klein maandje nog en dan is er weer minder eigentijds werk te zien. Ga in ieder geval nog even kijken!

Christian Reijnoudt - Photographer / Visual Artist